Työnohjaus

Työnohjaus on oman työn tutkimista, arviointia ja kehittämistä, mikä tapahtuu koulutetun työnohjaajan avulla. Se on työhön, työyhteisöön ja omaan työrooliin liittyvien kysymysten, kokemusten ja tunteiden yhdessä tulkitsemista ja jäsentämistä.

Nykyinen työelämä ei tarjoa mahdollisuuksia pysähtymiselle, keskittymiselle ja syventymiselle. Nämä seikat ovat kuitenkin välttämättömiä työnohjauksessa tavoitelluille oppimiselle, reflektiolle ja dialogille. 

Työnohjaus voi toimia yhtenä välineenä nykyisen työelämän laadun ja mielekkyyden parantamisessa. Se voi auttaa sekä työn menestystekijöiden turvaamisessa ja kehittämisessä että työkokemuksen pirstaloitumisen ehkäisemisessä ja jo murtuneen työkokemuksen eheyttämisessä.

Osallistun par’aikaa Suomen Psykologisen Instituutin työnohjaajakoulutukseen, joka on Suomen Työnohjaajat ry:n hyväksymä koulutuskokonaisuus.

Tarjoan erityisesti kasvatus- ja opetusalalle yksilö-, ryhmä-, yhteisö- ja esimiestyönohjausta.

Työnohjausprosessi käynnistyy aina mahdollisen asiakkaan aloitteesta. Luontevinta on olla yhteydessä minuun sähköpostilla: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ennen työnohjauksen aloittamista käymme alkuneuvottelun selvittääksemme pystynkö vastaamaan ohjaustarpeeseenne. Alkuneuvottelussa on tärkeää, että mahdollisena asiakkaana mahdollisimman suoraan ilmaisette, mitä te työnohjaukselta haluatte. Alkuneuvottelussa teidän on mahdollista arvioida, vastaako se, mitä mitä minä kykenen tarjoamaan, tarpeitanne. Alkuneuvottelu ja sitä tukeva tarvearviointi ovat maksuttomia. Työnohjausprosessista laaditaan kirjallinen sopimus. Työnohjausprosessi käynnistyy 1-3 kokeilukerralla, joiden jälkeen tehdään päätös siitä, aloitetaanko työnohjaus.

Työnohjauksen hinta muodostuu useista tekijöistä, joita ovat mm. ryhmän koko, prosessin arvioitu kesto ja tapaamisten kesto ja määrä. 

- Jyrki Välimäki -

Back to top